De COVID-19 pandemie heeft veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. De dingen die vertrouwd waren en als een tweede natuur voor medewerkers zijn nu heel anders. Nieuwe veiligheidsmaatregelen en werkprocessen worden door bedrijven wereldwijd toegepast. En veel van deze COVID-19 oplossingen blijven misschien wat langer hangen en blijven van invloed op hoe, waar en wanneer we ons werk doen. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat uw werkplek ver weg lijkt, zelfs voor langdurige medewerkers.

Vergeet niet dat de post-COVID-19-werkplek ook voor uw medewerkers een heel nieuw balspel is. En daarom moeten uw medewerkers zich comfortabel voelen met de veranderingen en de werkplek omarmen om productief te zijn. Uw medewerkers moeten zich bewust zijn van alle veranderende aspecten op de werkplek, van de sociale richtlijnen voor het kantoor tot het veiligheids- en gezondheidsprotocol. Zo kan iedereen op één lijn zitten. Hier zijn enkele van de cruciale veranderingen die zullen worden waargenomen in de gewijzigde versie van een bekende werkplek.

Veranderingen in de lay-out van de werkplek

Aangezien sociale distantie een effectieve oplossing is geweest om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, is het voor werkgevers van essentieel belang om rekening te houden met de richtlijnen voor sociale distantie op de werkplek. Van de opstelling van de zitplaatsen tot de manier waarop de interactie plaatsvindt, moet met alles rekening worden gehouden. Uw medewerkers kunnen zich niet automatisch aanpassen aan de nieuwe veranderingen; u moet zorgen voor een goede begeleiding bij het gebruik van de nieuwe plattegrond. De werkruimte kan worden gemoderniseerd door voldoende ruimte tussen de medewerkers te creëren. U kunt ook gebruik maken van vloerstickers op elk bureau om hen te herinneren aan het volgen van de sociale afstand.

Opnemen van nieuw beleid

Afgezien van de fysieke veranderingen zouden de beleidswijzigingen na COVID-19 een veel dramatischer effect hebben. Om de werkplek op afstand te houden, zouden bedrijven ZOOM-meetingsgesprekken kunnen voeren tussen mensen die slechts een paar honderd meter van elkaar verwijderd zijn, in plaats van opgesloten te raken in de vergaderzaal. De bedrijven zouden ook het zelf-screening beleid kunnen ondernemen dat zegt, als een medewerker ziek is, zou hij niet aan het bureau moeten komen. Hierdoor zou je ook een groei kunnen zien in door de werkgever gesponsorde wellnessprogramma's die het idee van gelukkige en gezonde medewerkers aanmoedigen. Een belangrijk aspect dat COVID-19 in de schijnwerpers heeft gezet, is het werken op afstand en daardoor passen verschillende organisaties zich nu aan om hun personeel te mobiliseren.

Aanpassen van technologieën

Coronavirus heeft het werk op afstand tot de noodzaak van het uur gemaakt en dat heeft zeker licht geworpen op de moderne digitale technologieën en middelen. We hebben gezien dat bedrijven digitale platforms zoals ZOOM, Microsoft Teams en Slack 's nachts hebben overgenomen, waardoor de teams hun werk vanuit huis konden coördineren. Deze adopties zullen bedrijven helpen om in de nabije toekomst een digitale infrastructuur op te bouwen. Nu steeds meer bedrijven het werken op afstand stimuleren, kan het aanpassen van deze nieuwe handige technologische uitvindingen uw werkproces soepeler laten verlopen. Deze technologieën zullen waarschijnlijk de werkplek vormgeven door deze buiten de muren te laten groeien.

Hygiëne op de werkplek

Deze pandemie heeft de mensen ertoe aangezet om rekening te houden met hun persoonlijke hygiëne en met de netheid van hun werkruimtes. De pandemie heeft al geleid tot een verandering in de perceptie van bepaalde mensen van hygiënemaatregelen en heeft het belang van hygiënische gewoontes aan het licht gebracht. De regering heeft een verplicht hygiënebeleid voor medewerkers uitgevaardigd dat bijdraagt aan de bescherming van hun gezondheid en dus aan de verbetering van hun productiviteit. Met de uitbraak van het coronavirus zal er voldoende gebruik worden gemaakt van handreinigingsstations op de belangrijkste touchpoints rond het kantoor. Mensen zijn nu bewuster bij het hoesten of niezen. Het zal helpen bij het afdwingen van ontsmettingsprotocollen voor alle gedeelde werkplekken.

Bedrijven over de hele wereld hebben efficiënte oplossingen voor thuiswerken ontdekt en dit heeft hen geholpen hun investering in werkplekken terug te schroeven. Verschillende gerenommeerde internationale bedrijven hebben de weg ernaartoe gebaand. Dit heeft bedrijven geholpen om de manier waarop ze hun kantoorruimte gebruiken te veranderen. In de afgelopen maanden heeft de coronaviruspandemie een snelle zakelijke commotie veroorzaakt, die in zekere zin de aanpassing heeft bevorderd.

Nu bedrijven weer opengaan en medewerkers weer aan het werk gaan, is er een nieuw gevoel van urgentie om alles veilig te maken. Het kan tijd kosten om zich aan te passen aan deze nieuwe norm van een ideale werkplek na COVID-19. Alle fysieke, sociale en technologische veranderingen tijdens de pandemie zullen met de tijd veralgemeend worden. Om de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers in het oog te houden, moet u uitkijken naar oplossingen voor de veiligheid op de werkplek die de veiligheid en de productiviteit bevorderen.