055-3238555 info@expoprotect.nl Apeldoorn 24/7 online

FFP2 masker kopen

FFP2 maskers – wat zijn FFP2 maskers

Je hebt de laatste tijd waarschijnlijk veel gehoord over gezichtsmaskers. Zie bijvoorbeeld dit artikel.De meeste gesprekken gaan nu over de zogenaamde FFP2-maskers, niet te verwarren met medische of chirurgische gezichtsmaskers. Er zijn grote verschillen in de effectiviteit van de maskers. Er worden ook veel maskers aangeboden als FFP2, maar bieden lang niet de feitelijke FFP2-standaard. Bij ons voldoen deze aan de regelgeving en zijn zelfs gecertificeerd zoals je verderop kunt lezen.

Je kunt ze hier in de webshop bestellen. Met een filterprestatie van 98% is het FFP2-masker een van de beste en meest effectieve FFP2-maskers, zo bleek uit een test van ZDF.

Wat zijn FFP2-maskers?

FFP2-maskers lijken erg op andere maskers ter bedekking van mond en neus. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder klep. FFP2-maskers bevinden zich zeer dicht bij het gezicht van de drager, waardoor er nauwelijks openingen ontstaan. Hierdoor kunnen er minder deeltjes ontsnappen.

Dit betekent dat FFP2-maskers van een hoger beschermingsniveau zijn

Voor jezelf en je omgeving, omdat deeltjes en ziekteverwekkers door een dergelijk masker beter worden tegengehouden dan door ander mond- en neusbeschermingsmaskers. Door het nauwsluitende materiaal kunnen FFP2-maskers comfortabeler worden gedragen. Ze omsluiten de huid in plaats van dat ze losjes op de huid liggen.

Wat betekent FFP2?

FFP is een classificatie van een masker in bepaalde beschermingsklassen, die aangeven voor welke verontreinigende concentraties een masker veilig kan worden gebruikt. FFP betekent voluit “Filtering Face Piece”. De basiswaarde voor deze concentratie van schadelijke stoffen is de grenswaarde voor de werkplek (OEL) die in de wet is vastgelegd.

Er is een FFP2-masker ontwikkeld voor 10 keer de concentratie van vervuilende stoffen van de AGW, zodat werknemers ook in zwaar vervuilde gebieden veilig kunnen werken. Een FFP2-masker beschermt betrouwbaar tegen schadelijk water en deeltjes op oliebasis. Minstens 92% van deze vervuilende stoffen wordt uit de lucht gefilterd, aangezien FFP2-maskers een maximale lekkage van 8% mogen hebben. Dit zorgt ervoor dat de concentratie van schadelijke deeltjes nooit hoog genoeg is om schade toe te brengen aan het lichaam van de drager.

Waar worden FFP 2-maskers voor gebruikt?

FFP2-maskers worden meestal gebruikt in gebieden met een gemiddelde vervuiling. Een FFP2-masker zou je bijvoorbeeld niet beschermen tegen radioactieve stoffen of agressieve biologische stoffen. Daarom wordt een FFP2-masker veel gebruikt in de bouwsector om werknemers te beschermen tegen giftige stoffen. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van gebouwen met een ernstige schimmelplaag.

Robert Koch instituut in Duitsland (het RIVM van Duitsland)

Het waarschijnlijk bekendste gebruik van FFP2-maskers is bescherming tegen het coronavirus (COVID-19). Het Robert Koch Institute raadde aan het begin van de pandemie al aan FFP2-maskers te dragen. Dit is  de meest betrouwbare manier om je tegen het virus te beschermen. Ook bescherm je je omgeving beter, doordat het masker minder deeltjes laat ontsnappen uit je mond en neus. Daarom bieden FFP2-maskers de beste bescherming voor jou en je omgeving.

Hoe herken je “echte” FFP2-maskers?

De ‘authenticiteit’ van FFP2-maskers leidde tot veel discussie in de media. Omdat maskers zowel in apotheken als in tal van online winkels als FFP2 werden verkocht. Hoewel deze helemaal niet aan de specificaties voldeden. Als klant dien je bijzondere aandacht te besteden aan de CE-markering op het masker.

Maar……. de “CE” -markering op het masker alleen is niet voldoende. De “CE” moet worden gevolgd door een 4-cijferig nummer dat het testcentrum van het masker aangeeft.

Alle geteste en gecertificeerde maskers zijn te vinden in de database van Nando (New Approach Notified and Designated Organisations).

Ons FFP2 masker is SGS gekeurd en met CE-0598 markering hier in de database op te roepen.

Met een filterprestatie van 98% is het FFP2-masker een van de beste en meest effectieve FFP2-maskers, zo bleek uit een test van ZDF.